Menu

DRİFT’İN SULTANI TAÇOY’U ZİYARET ETTİ

DRİFT’İN SULTANI TAÇOY’U ZİYARET ETTİ

DRİFT’İN SULTANI TAÇOY’U ZİYARET ETTİ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Redbull Car Park Dirift yarışlarına katılan ilk ve tek kadın pilot Ülkü Erçoban’ı kabul etti.
Drift yarışlarında cesareti ve başarısı ile adını kısa sürede duyuran Ülkü Erçoban, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy tarafından kabul edildi.
“GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYORSUN”
Kabulde konuşan Bakan Hasan Taçoy, Erçoban’ın başarıları ile gurur duyduğunu ifade ederek, yaptı işin büyük cesaret gerektirdiğini dile getirdi. Taçoy, drift yarışlarını zaman zaman takip ettiğini, izlerken hayranlık duyduğunu kaydederek, kadınların pilot olmasının da önemli bir olay olduğunu söyledi. Taçoy, Erçoban ile ilgili şu sözlere yer verdi; “Çok genç olmasına rağmen direksiyona profesyonel bir şekilde hakim olması olağanüstü bir olay. Kaldı ki Ülkü sadece araba kullanmıyor, drift yapıyor. Bu kısacık hayatında özgeçmişine baktığımızda ise kendisi ile gurur duymamak imkansız. Bir çok yarışa katılmış olan Ülkü, ülkemizin isminin duyurulmasında da önemli katkıda bulunmuş. Bizlerin göğsünü kabartıyor, kendisine teşekkür ediyorum.

“İLK VE TEK KADINDIM”
Ülkü Erçoban da konuşmasında yılında drift yarışlarına katılmaya başladığını ifade ederek, Güney Kıbrıs’ta düzenlenenSemi- pro kategorisindeki yarışlarda 1.lik, 2.lik ve 3.lüklerinin olduğunu belirterek, bunların yanında Sırbistan ve Türkiye’de yapılan yarışlarda yer aldığını dile getirdi. 2019 yılında iki kez Redbull Car Park Dirift yarışlarına katıldığını söyleyen Erçoban, dünya finalinde ilk ve tek kadın olarak yarıştığını belirtti. Çalışmalarının süreceğinin altını çizen Erçoban, ülkesini çok sevdiğini ve ülkesinin adının her platforma duyulması için çabasının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Print
Posted: Eyl 14, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: