Menu

BAKAN NAMİ’YE İTÜ’DE ENERJİ VERİMLİLİĞİ SUNUMU

BAKAN NAMİ’YE İTÜ’DE  ENERJİ VERİMLİLİĞİ SUNUMU

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, İSEDAK Bakanlar Oturumu için önceki gün gittiği İstanbul’da İstanbul Teknik Üniversitesi’ni de ziyaret etti ve İTÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karaca ile birlikte İstanbul Kampüs Vodafone Future Lab'ta bir araya geldi.

KKTC'deki üniversitelerin ülke ekonomisindeki önemine değinen Bakan Nami, teknoloji ve inovasyon konularında üniversitelerden girişimci adımlar beklediğini vurguladı.

Kuluçka merkezi konusunda Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer almakta olduklarını aktaran İTÜ Rektōrü Prof.Dr.Mehmet Karaca, İTÜ Teknokentin başarılarının dünya tarafından yakinen takip edildiğini aktardı.

Bununla birlikte, tematik teknokentlerde enerji konusunda Türkiye'de çalışan tek üniversite olduklarını, bu konudaki bilgi birikimlerini KKTC'ye de aktarmalarının gelecek planları arasında olduğunu belirten Rektör Karaca, resmi temas sonrası Bakan Nami'yi üniversite öğrencileri ve genç girişimciler tarafından hazırlanan, start up inovasyon projelerinin değerlendirileceği "Big Bang Challenge" etkinliğine davet etti.

 

ENERJİ ÇÖZÜMLERİ SUNUMU

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’ye İTÜ kampus ziyaretinde “Vodafone IoT Platformu Enerji Çözümleri”  ve “Enerji Verimliliği ve Kompanzasyon Yönetimi” konulu iki adet sunum yapıldı. Ziyaret çerçevesinde “İTÜ Vodafone Future Lab” gezilerek, bugüne kadar geliştirilen çözümler hakkında Bakan Nami’ye bilgi verildi.

Özellikle enerji verimliliği için geliştirilen çözümler ve uygulanan projelere değinilen sunumlarda, İTÜ Vodafone Future Lab’ın tüm iş süreçlerinde enerji verimliliğini esas alan projeler ürettiğini ve bu sayede kapsamlı bir çevre bilinci yaratılmasını ve kullanılan enerjiden en yüksek faydanın sağlanmasını hedefledikleri iletildi.

 

 

BAKANLIK BASIN BÜROSU

 

Print
Posted: Kas 30, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: