Menu

Kıbrıs Türk Hava Yolları Bina Satışı...

TASFİYE HALİNDEKİ KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI ŞİRKETİ LTD.’E AİT LEFKOŞA’DA BEDREDDİN DEMİREL CADDESİ’NDE BULUNAN GENEL MÜDÜRLÜK VE YÖNETİM BİNALARININ AÇIK ARTTIRMA USULÜYLE BİRLİKTE SATIŞINA İLİŞKİN ŞARTNAME
 
A.      SATIŞA ARZ EDİLEN TAŞINMAZ MAL:
 
Lefkoşa’da kain C3378 numaralı koçan gereğince Tasfiye Halindeki Kıbrıs Türk Hava Yolları Şirketi Ltd.’nin adında kayıtlı bulunan Ada/Blok: C, Pafta/Harita: XXI / 38.W.I, Parsel № K2001 referanslı, 2 Dönüm 1,200 Ayakkare büyüklüğündeki genel müdürlük ve yönetim binaları olarak bilinen taşınmaz mal.
 
B.       SATIŞA ARZ EDİLEN TAŞINMAZ MALIN TABAN FİYATI 5,000,000.-STERLİN (BEŞ MİLYON STERLİN) OLARAK BELİRLENMİŞ OLUP AÇIK ARTTIRMA TABAN FİYATTAN BAŞLAYACAKTIR.
 
C.      AÇIK ARTTIRMA 30 NİSAN 2018 TARİHİNDE SAAT 10.00’DA KKTC MERKEZİ İHALE KOMİSYONU TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
 
D.      SATIŞA ARZ EDİLEN TAŞINMAZ MALI AÇIK ARTTIRMA GÜNÜNDEN ÖNCE GÖRMEK İSTEYENLER 26 NİSAN 2018 TARİHİNDE SAAT 12.00’YE DEĞİN 2272613 VE 2283068 NUMARALI TELEFONLAR ARACILIĞIYLA RESMİ KABZ MEMURLUĞU VE MUKAYYİTLİK DAİRESİNDEN RANDEVU ALMALIDIRLAR.
 
E.       AÇIK ARTTIRMA İLE SATIŞA İLİŞKİN DİĞER KURALLAR:
 
• Açık Arttırma Tasfiye Halindeki Kıbrıs Türk Hava Yolları Şirketi Ltd. Resmi Kabz ve Tasfiye Memuru tarafından yürütülecektir.
 
• Teklifler yüksek sesle yapılacak ve Resmi Kabz ve Tasfiye Memuru tarafından kayda alınacaktır.
 
• Satışa arz edilen taşınmaz mal, en yüksek teklifi yapan alıcıya satılacaktır.

• Teklif edilen bedel net satış fiyatı olacak ve kanunen satın alanın ödemekle mükellef olacağı tapu devir harçları ve/veya sair vergiler; bu güne değin tahakkuk etmiş tüm emlak vergileri ve sair belediye alacakları ve kanunen satıcı tarafından ödenmesi gereken stopaj ve diğer sair harç ve vergiler ayrıca teklif veren tarafından ödenecektir.
 
• Açık arttırma usulü ile satışa arz edilecek olan taşınmaz mal, Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. lehine ipoteklidir ve ipoteğe konu borç satış bedelinden ödenecektir. Dolayısıyla, tapu devir işlemleri esnasında ipotekli borç da satış bedelinden ödenecek ve mevcut ipotek, tapu devir işlemleriyle eş zamanlı olarak kaldırılacaktır.
 
• Satış bedeli, tapu devir işlemleri esnasında günlük banka çeki (bloke çek) marifetiyle ödenecektir. Ancak, satışa arz edilen taşınmaz malı almaya hak kazanan alıcı ile Resmi Kabz ve Tasfiye Memuru arasında, bu şartnamedeki koşulları havi bir satış sözleşmesi açık arttırmanın yapıldığı gün imza edilecek ve alıcı sözleşmenin imza edilmesiyle birlikte satış bedelinin % 10’u nispetindeki bir meblağdan az olamaycak bir meblağ kaparoyu Resmi Kabz ve Tasfiye Memuruna ödeyecektir. Kaparo günlük banka çeki (bloke çek) ile ödenecektir. Tapu devir işlemleri, sözleşmenin imza edilmesinden itibaren en geç on beş gün içerisinde tamamlanacaktır. Bu süre zarfında devir işlemlerinin alıcı tarafından tamamlanmaması veya alıcının tapu devir işlemlei için sözleşme gereğince tayin edilecek zamanda bir tamam Tapu Dairesinde hazır olmaması veya  alıcının, satış konusu taşınmazı almaktan vazgeçmesi halinde, alıcının ödemiş olduğu kaparo Tafiye Halindeki Kıbrıs Türk Hava Yolları Şirketi Ltd. tasfiye hesaplarına irat kaydedilecek ve satış iptal edilecektir. Böyle bir halde, yeniden açık arttırmaya gidilip gidilmeyeceği Resmi Kabz ve Tasfiye Memurunun takdirindedir. Yeniden açık arttırmaya gidilecek olması halinde, bir önceki açık arttırma kendisine kalan teklif veren yeni yapılacak müteakip açık arttırmalara katılamayacaktır.
 
• Tasfiye Halinde Kıbrıs Türk Hava Yolları Ltd.’den alacaklı olduğu kabul edilen kişi veya şirketler ile alacaklı olduğunu iddia eden kişi veya şirketler, açık arttırmaya katılıp teklif verebilirler. Ancak, satışa sunulan malı almaya hak kazanmaları halinde, Tasfiye Halindeki Kıbrıs Türk Hava Yolları Şirketi Ltd.’den olan alacaklarını satış bedelinden mahsup etmeye veya satış bedelini eksilterek ödemeye hakları olmayacaktır.
 

Lefkoşa, .... Nisan 2018.

Halis ÜRESİN

Resmi Kabz Memurluğu ve

Mukayyitlik Dairesi Müdürü


Print
Posted: Nis 4, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

Documents to download

  • EEB(.jpg, 21,62 KB) - 5 download(s)