Menu

KTTO REKABET EDEBİLİRLİK RAPORU HAZIRLIYOR

KTTO REKABET EDEBİLİRLİK RAPORU HAZIRLIYOR

Kıbrıs Türk Ticaret Odası yıllardır aynı sabır, kararlılık ve kalite ile hükümetlerin uygulamalarına rehber niteliğinde bir çalışmaya imza atıyor. Her yıl, bu ülkenin birbirinden değerli bilim insanları, eldeki veriler ışığında REKABET EDEBİLİRLİK RAPORU hazırlıyor.

İstihdama devam eden, işçisine sahip çıkan iş insanlarımızla aynı ülkede yaşadığım için ve KKTC vatandaşı olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası yıllardır aynı sabır, kararlılık ve kalite ile hükümetlerin uygulamalarına rehber niteliğinde bir çalışmaya imza atıyor. Her yıl, bu ülkenin birbirinden değerli bilim insanları, eldeki veriler ışığında REKABET EDEBİLİRLİK RAPORU hazırlıyor.

Sürdürülebilir bir ekonomi için her zamankinden daha fazla değişim ve gelişim kararlılığına ihtiyacımız var. Hükümet olarak, teşhisi yapılmış sorunların çözümlerini de bulmamız gerektiğini biliyoruz.

Bu rapor, yıllardır sorunları ortaya koyup çözüm önerileri yapıyor. Bizler, hükümet olarak yaşadığımız pandemi sürecini de göz önünde bulundurarak, geleceği doğru ekonomik temeller üzerine kurmakta kararlıyız.

Yıllar önce sorumluluk aldığım bir dönemde, bilişim ve teknolojik alt yapı için, e-devlet ve dijitalleşme alt yapısının geliştirilmesi için büyük çabalar ortaya koydum. Bugün de aynı noktadayım. Rapora baktığım zaman, aslında taleplerin ve eksikliklerin de aynı olduğunu görüyorum.

Şimdi burada, neyin, neden yapılmadığını sıralayacak değilim. Burada bulunan herkes, ülkenin imkanlarını da biliyor, kaynaklarımızın nelere izin verdiğini de. Sektör sektör tüm sorunların farkındayız. Türkiye ile imzalanan yeni anlaşma ile, kamu maliyesi ciddi bir nefes alacak. Bu, bizlere reel sektörün gelişmesine katkı sağlayacak adımları atmamız için bir imkan verecek.

Hükümet olarak reel sektörü kısa vadede öncelik olarak belirledik. İstihdam noktasında en az hasarla süreci tamamlamak istiyoruz.
Bu sürecin mükemmel biteceğini söylemiyorum. Ama sağlık alanında elde ettiğimiz başarıyı, ekonomik alanda da taçlandırmak gerekiyor.

Herkes bir bedel ödedi ve ödüyor. Bize düşen bunu en aza indirerek, önce gerilemeyi durdurmak, sonra da kayıpları giderecek şekilde işinsanlarımızın önünü açmak. Kamuda, bir çok alanda ciddi reformlar yapmak zorundayız. Kaynaklarımızı doğru kullanmak, bilgiye hızlı erişimi sağlamak, yeni kurulan istatistik kurumunu, istatistik bilimi ile icraatları desteklemek için çaba harcamak durumundayız.

Bu nedenle DPÖ içerisinde özellikle istatistiki bilgilerin toplanması ve güncel bir kaynak olarak sunulması için çalışma başlatıldı. Buna, hepimiz destek veriyoruz.

Aynı zamanda, genç girişimcilerimizin kaynaklara doğru ulaşması için hatır-gönül ilişkisini ortadan kaldıracak sistemleri, kamu ile olan kısımlarda dijitalleşme ile aşmanın yollarını belirledik.

Kaynakları doğru kullanarak bu ülkenin her bir kuruşunu geleceğe harcamakta kararlıyız. Bu nedenle UBP - HP hükümeti, israfla anılmıyor. Torpille anılmıyor. Yanlış istihdamla anılmıyor.
Çok sayıda krizle boğuştuk. Tüm krizlerden güçlenerek çıktık. Pandemi krizi, tüm dünyada ciddi ekonomik kayıplar yaşattı. Anavatan Türkiye Cumhuriyetimizin katkıları ile bu krizi de atlatacağız.

Bizim kendi içimizde yapmamız gerekenler var. Tüm teşvik sistemlerini yeniden ihtiyaçlarımıza, kalkınma önceliğimize göre yeniden belirleyeceğiz. Enerjimizi; kalkınmaya, güçlenmeye, birlik ve beraberliğimizi bozmadan, ülkemizi güvenle geleceğe taşımaya harcayacağız.

Sektör temsilcileri ile işbirliğimiz devam edecek. Hükümet, kısa süre içerisinde yeni bir ekonomik gelişme programımı kamuoyu ile paylaşacak. Bu, reel sektör odaklı olacak. Bunun için, başta Kıbrıs TürkTicaret Odası olmak üzere, tüm sektör temsilcileri ve ülkemizin önde gelen yatırımcıları ile yakın bir çalışma içerisindeyiz.

Bu süreçten hükümet tek başına çıkamaz. Krizin başladığı ilk günden itibaren ülke işinsanları imkanları içerisinde devleti ile büyük bir dayanışma sergiledi. Bu vesile ile, bu platformdan istihdama devam eden, işçisine sahip çıkan, yardım kampanyalarına imkanları ölçüsünde katkı koyan herkese teşekkür ederim. Bir siyasetçi olarak, bir vatandaş olarak, bir kez daha KKTC vatandaşı olduğum için gurur duydum.

KTTO Başkan ve ekibine, akademisyen arkadaşlarımıza bu değerli çalışma için bir kez daha teşekkür ederim. Bu ülkede yapılacak daha çok işimiz var.

Print
Posted: Haz 12, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: