Menu

Taçoy, "Enerji Politikaları partiler üstü ele alınacak" dedi.

Taçoy, "Enerji Politikaları partiler üstü ele alınacak" dedi.

⁃ Enerji Politikaları partiler üstü ele alınacak
⁃ Konsensüs sonrası cesur adımlardan çekinmeyeceğiz
⁃ TİM’in KKTC’de şubeleşmesi ekonomik istikrara katkı sağlayacak
⁃ Mart’a kadar zam yok. Yıl sonuna kadar zam yapılmaması için ise gerekli tedbirleri yakında kamuoyu ile paylaşacağız ve halkın leh'ine adımlar atacağız.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, hükümet olarak Mart ayına kadar herhangi bir elektrik zammı öngörmediklerini belirterek, yıl sonuna kadar zam yapılmaması için de zamanı verimli kullanacaklarını söyledi.
Üretim içinde enerjinin ciddi bir gider olduğuna dikkat çeken Taçoy, hem hane halkını, hem de üretim kesimlerini dünyada artan petrol ve döviz fiyatlarının etkisinden korunmak için her formülün masada olduğunu, konsensüs sağlayarak, cesur adımlar atmaktan geri durmayacaklarını vurguladı.
Enerji politikalarını partiler üstü tutmaya ve muhalefeti, sivil toplum örgütlerini her aşamada bilgilendirmekte kararlı olduğunu belirten Taçoy, her alanda istikrar için hükümete ciddi görevler düştüğünün altını çizdi.
Bakan Taçoy Türkiye İhracatçılar Meclisi ofisinin KKTC’de açılmasını da istikrar adına önemli bir adım olarak değerlendirdi.
KKTC’de yerli üretim sektörü ve oluşan tesislerin dünyayla rekabet edebilir noktada olduğunu anımsatan Taçoy, “Bu hepimizin gurur duyması gereken bir nokta. Her türlü izolasyon ve ambargoya rağmen, KKTC’de yatırımcılarımız olumsuzluklara meydan okuyor; bize düşen her platformu kullanarak önlerini açmak... TİM Ofisi’ni de bu adımın bir parçası olarak değerlendiriyorum” dedi.

Savaşlar toprak için değil petrol için
Taçoy, istikrarsızlığın hüküm sürdüğü bölgede, istikrar adına atılan tüm adımların hükümet açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, günümüzde savaşların toprak için değil, petrol ve enerji kaynakları için çıkarıldığını anımsattı.

Rumlar’a yönelik karşıt hamle
Kıbrıs sorunu ve çözümsüzlüğün KKTC’yi farklı noktalara taşıdığını da dile getiren Bakan Taçoy, Türkiye ile birlikte son zamanlarda atılan adımların, Rum – Yunan adımlarına karşıt bir hamle niteliğinde olduğunu söyledi.
Yaşanan gelişmelerin bölgenin 50 yıldan fazla bir süre daha önemli bir konumda olmasına neden olacağını da kaydeden Taçoy, “Enerjiye en pahalı bir şekilde sahip olan bizler için bu yenilenebilir, daha ucuz enerji için bir fırsattır. İstikrar ve devamlılık için en önemli faktör enerjidir” dedi.

Mart ayına kadar sözümüzün arkasındayız
Bakan Taçoy, elektriğin, Mart ayına kadar aynı fiyattan satılmaya devam edeceğini belirterek, sonrasında da işlerin değişiklik olmadan yürütülebilmesi için çalıştıklarını vurguladı.
Taçoy, yıl sonu bazı zamlar yapmak zorunda kaldıklarını da anımsatarak, bu nedenle eleştirildiklerini ancak istikrarı sağlamaya çalıştıklarını ve bu amaçla atılan adımların ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Sadece Türkiye...
ABAD kararları, Güney Kıbrıs’ın çözüme yanaşmaması ve Yeşil Hat Tüzüğü gibi nedenlerle sorunlar yaşanmakta olduğunu da ifade eden Taçoy, KKTC’yi tek tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu anımsattı.
Türkiye’nin üretim ve ihracat anlamında dünya devi olduğunu vurgulayan Taçoy, Kıbrıs Türkü için dünyaya açılan tek kapının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Print
Posted: Oca 11, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: