Menu

BİLGİLENDİRME

BİLGİLENDİRME

Ticaret Dairesi
Kapıdan Satışlar İle İlgili Bilgilendirme

40/2003 Sayılı Tüketicileri Koruma Yasası’nda Kapıdan Satışlar konusunda Tüketicilere önemli haklar verilmektedir.

Tüketiciler satın aldıkları malları yedi gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeden geri iade (cayma hakkı) hakları bulunmaktadır. Bu yedi gün içerisinde kapıdan satış yapanlar, nakit, çek, kredi kartı, senet gibi ödeme araçlarıyla tüketiciden ödeme yapmasını isteyemezler. Ayrıca yedi gün içerisinde satın alınan malın mutat kullanımından dolayı meydana gelebilecek değişiklik ve bozulmalardan tüketici sorumlu değildir.
Kapıdan satış yapan kişi veya firmalar cayma hakkını kullanan tüketiciden 20 gün içerisinde söz konusu malı geri almak zorundadırlar.
Son günlerde Dairemize ve Mal ve Hizmetler Hakem Heyetimize, Kapıdan Satışlar ile ilgili şikâyetler gelmektedir. Öncelikle kişi veya firmaların kapıdan satış yapabilmeleri ile Dairemizden yetki belgesi almaları ve bunu her yıl yenilemeleri gerekmektedir. Şu ana kadar Dairemizden 2019 yılı için hiçbir kişi veya firmaya yetki belgesi verilmemiştir. Tüketicilerin, yetki belgesi olmayan satıcılardan alış veriş yapılmamasını önermekteyiz.
Tüketicilerimizin yetki belgesi olmadan kapıdan satış yapan ve cayma hakkının kullanmasına müsaade etmeyen kişi veya firmaları ALO 171 Tüketici Danışma Hattına veya Ticaret Dairesi Müdürlüğü’ne bildirmelerini rica ediyoruz.

Salih GÖKPINAR
Ticaret Dairesi Müdürü

Print
Posted: Eki 23, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: